Lang Leve Kunst Hoorn laat senioren hun talent ontdekken

5 maart 2023 14:58
lang leve kunst hoorn

Lang Leve Kunst Hoorn is een project voor mensen van 60 jaar en ouder die hun talent willen ontdekken. “En misschien ook wel herontdekken”, zegt Ingrid Docter. “Het draait hierbij ook om anderen ontmoeten en met elkaar verbonden raken. We hopen dit via kunst en cultuur te bewerkstelligen.”

Aan de eerste editie hebben 45 mensen deelgenomen. Bij de tweede editie was het aantal deelnemers zo hoog dat er twee groepen gecreëerd moesten worden.

“Er ontstond onder meer een interculturele zanggroep. Inmiddels hebben ze ook in het hospice gezongen en bij een herdenkingsdienst”, vertelt Ingrid Docter over het project waarbinnen onder meer MEE/De Wering, stichting Netwerk en de Blauwe Schuit samenwerken.

Tien workshops

Het gaat om een serie van tien workshops. De derde editie van Lang Leve Kunst Hoorn start 22 maart met onder meer een cursus tekenen, schilderen, dans en zang. Deelname aan de cursus is gratis.

Uitzending – 25 februari 2023

Via het project Lang Leve Kunst Hoorn kunnen senioren hun talent ontdekken Beluister het interview met Ingrid Docter.

Lang Leve Kunst Hoorn laat senioren hun talent ontdekken

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405