Lappensale van Hoorn van start

9 augustus 2020 22:43
Lappensale Hoorn

Zaterdag 8 augustus is de tiendaagse Lappensale in Hoorn van start gegaan. Als alternatief voor de Lappendag die dit jaar helaas niet door kan gaan.

“Een heel groot gemis. Iets wat echt bij de stad Hoorn hoort. Voor ondernemers is het de dag om tegen nog scherpere prijzen de restanten te verkopen,” vertellen Claudia en Annet, beide ondernemer in Hoorn. “Wat we nu gaan doen is tien dagen lang lappendagprijzen in bijna vijftig winkels. Dit doen we om ervoor te zorgen om te voorkomen dat het te druk wordt in de stad.”

“Op Lappendag is Hoorn altijd volgepakt. Dat verdelen we nu over tien dagen. Of je nu op de eerste of de tiende dag komt. Elke dag zullen dezelfde koopjes in de winkels aanwezig zijn.”

Winkels tijdens Lappensale ook op zondag geopend

Tijdens de Lappensale zullen alle winkels ook op zondag open zijn. Op maandag wordt er gestart om 9.30. Alle deelnemende winkels zijn terug te vinden op de website Lappensale.nl. Ook is er in West-Friesland huis aan huis een speciale krant verspreid met daarin alle aanbiedingen en een plattegrond. Hierop staan de deelnemende winkels, horeca, hygiënepunten en openbare toiletten.

Volgend jaar toch liever weer een Lappendag

“Het is heel goed dat dit initiatief er is gekomen. Maar we hopen dat er volgend jaar toch weer een Lappendag mogelijk is. Het is al zo lang in Hoorn. Generaties op generaties komen er al. Een uniek evenement waarvoor mensen uit Limburg naar Hoorn komen.”

De situatie in de binnenstad is gelukkig alweer een stuk rooskleuriger dan aan het begin van de coronaperiode. “Het is bij vlagen druk in de stad. Ik heb het idee dat het toerisme ook al weer wat op gang begint te komen. Het gaat de goede kant op,” vertelt Annet. “Het is wat meer verdeelt over de week, vertelt Claudia. “De zaterdag is niet meer aldoor de drukste dag. Je merkt dat mensen het zelf al wat meer gaan spreiden. Dat is positief met oog op deze tiendaagse Lappensale.”

Uitzending – 5 augustus 2020

8 tot en met 17 augustus vindt de tiendaagse lappensale in Hoorn plaats. De ondernemers Claudia en Annet vertellen in de studio enthousiast over het hopelijk eenmalige alternatief voor Lappendag.

Lappensale Hoorn

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844