Latenwesamen.nl: nieuw initiatief tegen sociaal isolement

2 april 2020 23:05
Latenwesamen.nl

Latenwesamen.nl is een nieuw initiatief om online spontane ontmoetingen te hebben met onbekenden.

“Uit een brainstorm kwam dit idee als beste naar voren om het door de koning benoemde eenzaamheidsvirus te bestrijden.” Zo vertelt de in West-Friesland opgegroeide Lowie Teunissen op WEEFF Radio. Mede-initiator Stef de Jong weet het mooi te verwoorden:”De mooiste dingen in het leven zijn de onverwachte ontmoetingen en de gesprekken die je hebt met onbekende mensen.”

Latenwesamen.nl: eenvoudig in gebruik

Het initiatief is ook bedoeld voor ouderen die geïsoleerd binnen zitten. Daarom is het gebruik zo eenvoudig mogelijk gehouden. Maar iedereen, zowel als jong en oud, kan op het digitale prikbord een oproep plaatsen. Voor een praatje, maar ook om samen te sporten of te eten via de camera.

“Degene die de oproep plaatst kan aangeven hoe het contact verloopt. Via de telefoon, whatsapp of bijvoorbeeld Instagram.” Alleen degene waar je op reageert ontvangt jouw contactgegevens zodat de privacy gewaarborgd blijft.

Bekijk de oproepen op de website Latenwesamen.nl.

Uitzending – 1 april 2020

Lowie Teunissen over het initiatief Latenwesamen.nl.

Latenwesamen.nl

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405