‘Layla’ van Enkhuizer sensatie Claude is komende week WEEFF Top Favoriet

31 maart 2023 19:51

De carrière van zanger Claude uit Enkhuizen gaat als een speer. Nadat hij een grote hit scoorde met ‘Ladada’ is vannacht zijn nieuwe single ‘Layla’ verschenen. Ook deze single verdwijnt niet snel uit je hoofd, en ook op de radio zul je de muziek veel gaan horen komende week. ‘Layla’ is namelijk uitgeroepen tot WEEFF Top Favoriet.

Met zijn familie vluchtte Claude Kiambe bijna elf jaar geleden vanuit zijn geboorteland Congo. In Enkhuizen bouwden zij een nieuw bestaan op, waarbij Claude in aanraking kwam met muziek. Zo deed hij in 2019 mee aan The Voice Kids en wist hij een platencontract binnen te slepen.

Claude’s debuutsingle ‘Ladada (mon dernier mot)’, dat vorig jaar in oktober verscheen, was direct een hit en werd overal in Nederland gedraaid. Dit nummer bereikte zelfs de eerste plaats in de Top40, waar het maar liefst zes weken bleef staan. Inmiddels is ‘Ladada’ meer dan 30 miljoen keer gestreamd of bekeken. Om ook het buitenland te veroveren heeft Claude het nummer in meerdere talen opgenomen en uitgebracht.

Vannacht om 00.00 uur is zijn nieuwe single ‘Layla’ uitgekomen. Ook op dit nummer zingt hij zowel in het Nederlands als in het Frans. ‘Layla’ gaat over een fictief meisje en blijft direct in je hoofd hangen. WEEFF is fan van de Enkhuizer trots, en heeft de single daarom uitgeroepen tot nieuwe WEEFF Top Favoriet voor komende week.

Voorprogramma Stromae

Naast zijn eigen optredens heeft Claude nog iets dat hij van zijn bucketlist mag afstrepen. Komende maand staat hij namelijk in het voorprogramma van de Belgische Stromae. De zanger is een groot voorbeeld voor de Enkhuizer en heeft hem speciaal gevraagd om bij zijn shows te komen. Op 13, 14 en 15 april mag Claude als support-act optreden in een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam.

Wil je alle WEEFF Top Favorieten van de afgelopen tijd bekijken en beluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405