‘Leenballen’ bij hondenveldje houdt Avenhorn bezig: “Wie heeft dit gemaakt?”

6 februari 2022 12:00

 

Sinds een paar dagen hangt bij het hondenlosloopveld in Avenhorn een bakje met daarin vier tennisballen.  De ballen zijn bedoeld ter leen, zodat baasjes kunnen spelen met hun viervoeter. De buurtbewoners zijn er nog niet uit wie de maker is van de ‘leenballen’, maar hondeneigenaren zijn erg te spreken over het ludieke initiatief.

leenballen in avenhoorn

“Ik zou wel willen weten wie dit heeft bedacht”, vraagt een hondeneigenaar zich af die samen met haar zoon, hondje Bo uitlaat. De moeder en zoon merkten sinds begin deze week het bakje met daarin de ballen op en gebruiken de ‘leenballen’ sindsdien regelmatig. “Ik vind het wel leuk voor de honden en voor de baasjes ook”, vertelt de zoon al lachend, terwijl hond Bo tegen het been aan springt en de microfoon van de verslaggever probeert te grijpen. 

Tekst gaat verder onder video

Mysterie

Volgens de hondeneigenaren scheelt het een hoop om de ballen bij het hondenveldje te hebben liggen. “Normaal neem ik altijd zelf een bal mee”, vervolgt de hondeneigenaar. “Maar met dit weer is dat eigenlijk niet zo handig omdat alles vies wordt.” En daarom vindt ze het veel praktischer dat de ballen bij het veldje liggen. 

Een andere omwonende die zijn husky uitlaat, heeft ook geen idee wie de maker is, maar vindt het een mooi initiatief. “Het scheelt natuurlijk dat je zelf geen bal hoeft mee te nemen, want er liggen altijd wel vier ballen hier klaar.” 

Tot nu toe worden al de vier de ballen keurig netjes teruggelegd door de gebruikers en dat vindt de hondeneigenaar van de husky niet zo gek. “Er woont hier goed en eerlijk volk.”

Inspiratie

Het creatieve idee van een buurtbewoner, lijkt ook een ander baasje geïnspireerd te hebben. Zo hangt er sinds vanmiddag naast de ‘leenballen’ een rode ballenwerper aan de paal. Hierdoor is het voor hondeneigenaren ook mogelijk geworden om de bal vele tientallen meters verder te gooien. Wie weet wat er binnenkort nog meer wordt toegevoegd? 

toevoeging leenballen avenhoorn

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405