Leerlingen Copernicus vertonen zelfgemaakte films op het witte doek: “Hopelijk wint mijn film”

10 juli 2024 14:31
Bron: Aangeleverd door SG Copernicus / Marieke Brouwers

Je eigen film maken tijdens het vak CKV. Voor veel leerlingen van het Copernicus leek het een onmogelijk taak, maar toch gingen ze de uitdaging aan. Met als beloning dat hun ‘speelfilm’ op het grote doek in de bioscoop VUE wordt vertoond. Maandag 8 juli was het dan zover en kon het uitzinnige publiek kijken naar een selectie van werden 12 van de 32 gemaakte filmpjes. “De leerlingen vinden het prachtig”, vertelt organisator en CKV docent Marieke Brouwers.

Langzaam druppelde de foyer van de bioscoop vol. De scholieren van het Hoornse Copernicus SG dragen hun mooiste kleding voor deze officiële premiere in Hollywoodstijl. “Superleuk dat onze film vanavond te zien is op het witte doek”, zegt één van de leerlingen trots. Naast de makers van de films, zijn ook ouders, familie en vrienden aanwezig. Zelfs mensen die speciaal voor het evenement een kaartje hadden gekocht.

Aan het eind van alle vertoningen bepaalde een vakjury welke film de beste is. De jury bestaat onder andere uit actrice Sarah Bannier, oud-Copernicusleerling en VFX-artiest Thijs Smeele en Digitaal Project Specialist Danny Plas. Zij waren verantwoordelijk voor de selectie van de winnaar van de felbegeerde Koperen Nicus.

Om acht uur precies gingen de deuren open. De gasten stormden naar binnen om de beste plaatsen te veroveren. In spanning wachtten ze tot hun film op het scherm verschijnt. “Wat zien jullie er allemaal prachtig uit”, roept Marieke Brouwers. Samen met Copericus-leerling Bercan had zij de presentatie op zich genomen.

Bij het maken van de films kwam veel kijken, zo ging de samenwerking binnen de groepjes niet altijd vlekkeloos. De meesten hadden van tevoren niet door wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film. “Zelfs het acteren heb ik flink onderschat”, zegt Bercan. Hij maakte samen met zijn groepje de film ‘Twisted’, een film over Schizofrenie, en won daarmee de publieksprijs.

Benieuwd wie de Koperen Nicus heeft gewonnen? Bekijk hieronder het verslag van de filmavond:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844