Leerlingen geschokt door steekpartij op school, experts ingeschakeld voor hulp

27 oktober 2022 18:07

De steekpartij vlakbij het Oscar Romero waar een 14-jarige jongen gistermiddag zwaargewond raakte, heeft een behoorlijke impact gemaakt op de leerlingen. “Iedereen is zich rot geschrokken”, vertelt een van de leerlingen op het schoolplein. Ook de directie is ‘heel emotioneel’ en doet er alles aan om de leerlingen en leraren te helpen om het incident te verwerken. 

Steekpartij Oscar Romero Hoorn

Het schoolbestuur was vandaag samen met de GGD en Slachtofferhulp druk bezig de leraren en leerlingen gerust te stellen en te praten over het incident. Ook is de vermoedelijke 16-jarige dader, die niet op de middelbare school zit, opgepakt door de politie. 

Maatregelen

Extra strenge maatregelen voor de toekomst zijn volgens rector Wessel van de Hoef niet nodig. “De dader is van buiten school, het incident is buiten de school gebeurd. De school is nog steeds een veilige plek.”

Burgemeester Jan Nieuwenburg laat in een reactie aan NH Nieuws weten de steekpartij zeer te betreuren. “Ik leef mee met het slachtoffer, zijn familie, vrienden en andere naasten. We hopen op een goede afloop.”

‘Onder de indruk’

Ook richt Nieuwenburg zich tot de middelbare school. “We zijn erg onder de indruk hoe de school hiermee omgaat. Ze bieden de hele dag zorg en aandacht, schakelen experts in en gaan het gesprek aan met hun leerlingen. Deze gebeurtenis maakt veel los. Ook andere scholen in Hoorn pakken dit serieus op en sturen brieven naar alle ouders. Daar zijn we als gemeente erg blij mee.”

Vanmiddag werd bevestigd dat het slachtoffer inmiddels in stabiele toestand verkeert.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Rob de Greeuw & Sandra van Leeuwen – Thuis in West-Friesland
15:00 – 17:00 uur

WEEFF TV