Leerlingen regelen met handtekeningenactie bushokje bij school

18 oktober 2023 14:39
Bron: Copernicus College

Leerlingen van het Copernicus kunnen nu met regen, kou, wind of zelfs felle zon, in een bushokje bij school schuilen, wachtend tot de bus komt. De scholieren hebben het helemaal zelf geregeld. 

Leerlingen regelen zelf bushokje

Begin vorig jaar zetten ze een handtekeningenactie op. Uiteindelijk wisten ze genoeg krabbels binnen te halen om de voormalige wethouder Simon Broersma te overtuigen. Hij beloofde naar de mogelijkheden te kijken. 

Nu, anderhalf jaar later, staat het bushokje aan de Nieuwe Steen er. Leerlingen Lynn en Elsa knipten vandaag het lint door bij het feestelijk versierde bushokje. “Mooi dat leerlingen met een handtekeningenactie van zich hebben laten horen, en met succes”, aldus wethouder René Assendelft.

Geen makkelijke klus

Het was volgende de wethouder niet een heel makkelijke klus om voor elkaar te krijgen. Het bushokje zelf, maar ook de grond waarop het staat, is niet van de gemeente. Dat zorgde juridisch gezien voor de nodige uitdagingen en vertraging, aldus het Copernicus.

“Het lange wachten heeft wel laten zien dat kleine zaken soms ook al heel ingewikkeld kunnen zijn, dat is meteen ook wel het leerzame van deze aanvraag. Ik ben blij dat de leerlingen vanaf nu droog op de bus kunnen wachten”, aldus René Assendelft.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844

Nu live

Non Stop WF!
17:00 – 18:00 uur
Rob de Greeuw – Thuis in West-Friesland
16:00 – 18:00 uur

WEEFF TV