Leerlingen speciaal onderwijs Hoorn helpen bij bouw school en begraven tijdscapsule

12 oktober 2023 14:21
Bron: Marcel Rob

Met een feestelijke ceremonie is gisteren officieel gestart met de bouw van een nieuw pand voor De Spinaker. Twee leerlingen van deze school voor speciaal voortgezet onderwijs in Hoorn legden een bouwsteen neer, en in het beton begroeven zij een tijdscapsule.

Wethouder René Assendelft opende de bijeenkomst met een toespraak. “Het wordt hypermodern, met veel buitenruimte in een groene omgeving”, zegt de wethouder. “Een aanwinst voor de school en de jongeren. Ik hoop dat de leerlingen hier volop genieten van hun schooltijd.”

Na de toespraak van de wethouder hebben twee leerlingen samen met het aannemersbedrijf een tijdscapsule begraven, met daarin hun wensen en dromen voor de toekomst. Ook hielpen de leerlingen van De Spinaker met het plaatsen van een van de bouwstenen, als symbolische start van de bouw. Op de wand staan de namen van de leerlingen, schooldirecteur en wethouder vereeuwigd.

Gebouw voor zomervakantie 2024 opgeleverd

Het nieuwe schoolgebouw moet plaats bieden aan 150 leerlingen, tussen de 12 en 18 jaar. Het pand is mede ontworpen door leerlingen van de school. “Heel gaaf om te zien dat onze eigen wensen en dromen nu uitkomen”, vertelt directeur Mark Leek van VSO De Spinaker. “Volgend jaar staat er in Hoorn voor onze leerlingen, docenten en hulphond Willow een prachtig nieuw en functioneel gebouw.”

Na de ceremonie keerden de leerlingen terug naar de huidige school, en werd de feestelijke dag met gebak en een toost afgesloten. Verwacht wordt dat de leerlingen in het nieuwe schooljaar les krijgen in het opgeleverde gebouw aan de Marketentster.

Twee leerlingen van SVO De Spinaker in Hoorn begraven de tijdcapsule. Foto: Marcel Rob

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844