Leger des Heils Hoorn opent na sluiting weer de deuren

8 juli 2020 10:56
Leger des Heils

Het Leger des Heils Hoorn opent sinds de sluiting in maart weer de deuren. Vanwege de coronacrisis moest de vestiging Bij Bosshardt in Hoorn dicht. De winkel van het Leger des Heils in Hoorn was ook gesloten en ging vier weken eerder open.

“De locatie Bij Bosshardt Hoorn is open met aanpassingen en dat is ook gewoon noodzakelijk nog”, vertelt Anita Paeper, coördinator op de locatie Bij Bosshardt Hoorn. “Het loopt weer en daar zijn wij onwaarschijnlijk blij mee. Dat we er gewoon weer kunnen zijn voor onze bezoekers.”

Contact onderhouden 

Anita legt uit dat het een heel moeilijke beslissing was om de deuren voor zo’n lange tijd te sluiten. “Het kon niet anders, maar wij zijn er altijd voor de bezoekers.” Via Messenger, bellen of een wandeling met afstand hadden ze contact met een aantal bezoekers. “Ruimer dan de normale openingstijden waren we telefonisch bereikbaar.” Mensen konden dan ook bellen voor de locatie Het Startpunt in Hoorn. Dit is de maatschappelijke opvang. “We konden mensen daar telefonisch alsnog heen verwijzen.”  

Bij Bosshardt voor iedereen

Anita merkt hoe belangrijk Bij Bosshardt is voor de mensen die er komen. “Het Leger des Heils zet zich in voor kwetsbare mensen in de samenleving. Dat doen wij hier ook.” Anita legt uit dat de locatie Bosshardt bedoeld is voor iedereen in de buurt. “Maar dat is een breed begrip, want we hebben ook bezoekers uit Blokker en Zwaag.” Er komen veel verschillende mensen. “Zoals jonge en oude mensen, arme en rijke mensen en mensen met een dak boven hun hoofd en mensen die dat niet hebben. “Het is zo’n mooi gegeven dat iedereen elkaar hier weet te vinden.”

Doneren

De locatie Bij Bosshardt in Hoorn werkt ongesubsidieerd. Zij zijn afhankelijk van donaties en giften die zij van het Leger des Heils krijgen. “De koffie is hier gratis, net als het aanschuiven voor een gesprek en het ontmoeten van mensen. Ook voor het deelnemen aan activiteiten hoeven mensen niet te betalen. Maar het moet wel betaald worden.” In de winkel van het Leger des Heils kunnen mensen dingen kopen. “Met dat geld worden goede dingen gedaan.” Tijdens de sluiting van de winkel viel dat weg. “Er is een donatie actie gestart voor het buurtwerk van het Leger des Heils. Landelijk zijn er 100 buurthuiskamers. Er is wel geld nodig om het werk daar voort te zetten.”

Doneren kan via deze link.

 

Uitzending – 1 juli 2020

Anita Paeper vertelt over de opening van het Leger des Heils Hoorn, locatie Bij Bosshardt. De locatie sloot in maart vanwege de coronacrisis.

5875

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844