Lennart Loorbach nieuwe hoofdtrainer van voetbalclub Victoria-O in Obdam

18 april 2024 14:43
Bron: Victoria-O

Het eerste elftal van voetbalvereniging Victoria-O uit Obdam staat komend seizoen onder leiding van een nieuwe hoofdtrainer. De 39-jarige Lennart Loorbach volgt vanaf augustus Theo Neefjes op, en heeft een contract getekend voor één seizoen.

De nieuwe coach voor de hoofdmacht uit Obdam komt over van vv Bergen, met wie hij de afgelopen twee seizoenen speelde in de Derde klasse. Victoria-O komt een divisie lager uit, maar heeft de ambitie om op korte termijn te promoveren. Momenteel strijden de ‘oranje-zwarten’ uit de gemeente Koggenland mee in de top drie van hun klasse.

Voorzitter Marco van de Koppel (rechts op de foto) denkt dat zij de ervaring van Loorbach goed kunnen gebruiken. “We zijn ervan overtuigd dat Lennart een belangrijke bijdrage zal gaan leveren aan de individuele ontwikkeling van spelers, de ontwikkeling van de (relatief) jonge spelersgroep als geheel en het uiteindelijk klaar maken van de spelersgroep voor het spelen in de Derde klasse”, zegt Van de Koppel.

Nieuwe rol voor Theo Neefjes

De huidige hoofdtrainer van Victoria-O, Theo Neefjes, krijgt een andere rol binnen de vereniging. Zo gaat de coach zich bezighouden met de doorstroming van spelers vanuit jeugdteams richting het eerste elftal van Victoria O.

Loorbach tekende afgelopen week zijn contract, en heeft al kennisgemaakt met de spelersgroep. Onder leiding van Neefjes speelt Victoria-O vanavond om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen Sint Boys. Zondag volgt een uitwedstrijd tegen de voetbalvereniging uit Winkel.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844