Levi Noë nieuwe stadsdichter van Hoorn? “Eén van mijn grootste dromen”

29 april 2021 09:04

De Hoornse stadsdichter Hedwig Baartman zwaait in 2021 na acht jaar trouwe dienst af, en dus is de gemeente op zoek naar een opvolger. Fractie Tonnaer verzoekt het college van burgemeester en wethouders om Levi Noë te benoemen tot nieuwe stadsdichter en Levi zelf is enthousiast. “Het zou een enorme eer zijn, want Hoorn is echt mijn stad”, vertelde hij maandagavond bij WEEFF Radio.

“Ik was heel aangenaam verrast”, vertelt Levi over zijn voordrage. “Ik werd zondag gebeld en toen werd mij een voorstel gedaan of ik beschikbaar ben als stadsdichter. En wie ben ik dan om daar nee tegen te zeggen.”

Levi Noë is een echte Horinees, studeerde in 2017 af aan de Herman Brood Academie en is naast rapper en spoken word-artiest werkzaam in de gehandicaptenzorg. Over zijn werk in de zorg maakte hij vorig jaar een video, die veel gedeeld werd en waarop hij veel mooie reacties kreeg van mensen die ook werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg.

“Ik heb voor de coronapandemie al een gesprek gehad op het gemeentehuis om stadsdichter te worden”, vertelt Levi in De Maandagavond Show. “Ik had het zelf al een klein beetje in mijn hoofd zitten. Maar toen het op de lange baan geschoven werd heb ik het losgelaten. Ik vond het dus heel vet dat ik hiervoor gebeld werd.”

Hoorn is mijn stad

Wanneer Levi hoort of hij de nieuwe stadsdichter van Hoorn wordt is niet bekend. De voordracht is gedaan aan het college van burgemeester en wethouders, die daar een besluit over moeten maken. “Verder weet ik ook niet hoe dat gaat. Ik ben ook maar een gewone jongen”, vertelt Levi daarover.

Levi vindt het een ontzettende eer om genoemd te worden. “Ik hoop echt dat het lukt. Het is al jaren mijn grootste droom om stadsdichter van Hoorn te worden. Hoorn is echt mijn stad. Vroeger dacht ik: ‘ik ga naar Amsterdam’. Maar ik ga hier nooit meer weg. Ik blijf hier.”

Beluister hier het fragment terug. 

 

Uitzending – 26 april 2021

Fractie Tonnaer verzoekt het college van burgemeester en wethouders om Levi Noë te benoemen tot nieuwe stadsdichter en Levi zelf is enthousiast.

Levi Noë

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405