Levi Noë speelt op online Lowlands: “Lowlands belt nooit ongelegen”

22 augustus 2020 22:00
Levi Noë op Hoornse Stadsfeesten

Het had het weekend van Foals en The Chemical Brothers moeten worden, maar het mocht niet zo zijn. We hoeven je vast niet te vertellen waarom de 28e editie van Lowlands niet doorgaat. Niet fysiek althans, want met een online festival probeert Lowlands het leed wat te verzachten. Mét open podium, waar de Hoornse rapper en spoken word artiest Levi Noë op mag treden.

Een vast onderdeel van Lowlands is haar Open Stage: een open podium voor ieder die kan zingen, dichten, toneel kan spelen of andere kunsten kan vertonen. Lowlands verplaatste ook dit onderdeel naar haar online evenement. Artiesten konden zich online inschrijven, waarna een deel geselecteerd werd voor een online optreden. Levi meldde zich aan en kreeg, tot zijn eigen verassing, maandag ineens een telefoontje. “Ze vroegen nog of ze ongelegen belde. Maar Lowlands belt nooit ongelegen”, grapt hij.

Locatie

Ondanks dat Levi slechts een week had om zich voor te bereiden op zijn online optreden, wist hij toch nog een leuke locatie te regelen voor zijn show. “Het Pakhuis theater had al goed ingespeeld op de coronamaatregelen, zij hebben al een heel livestream systeem”, vertelt hij. “Ik ga m’n tent opzetten en heb een campingstoeltje mee.”

Zorg

Door de coronacrisis vielen ook voor Levi veel optredens weg. De vrijgekomen tijd heeft hij benut om veel te schrijven. Dit eerste optreden in maanden is dan ook een goed moment om nieuwe nummers uit te proberen. Verder wil hij zijn podium gebruiken voor een serieuzere noot: “Ik werk in de zorg en daar is een hoop aan de hand. Er moet een hoop beter. Daar wil ik het even over hebben.” Een onderwerp wat hij vaker probeert aan te kaarten. Hij droeg er in juni, middenin de coronacrisis, een gedicht over voor op NPO Radio 1.

Het optreden van Levi is op zondagmiddag tussen 15:45 en 16:00, te volgen via Zoom.

Uitzending – 22 augustus 2020

We hoeven je vast niet te vertellen waarom Lowlands niet doorgaat. Niet fysiek althans. Wel online, mét open podium, waar de Hoornse Levi Noë op mag treden.

Levi Noë op online Lowlands

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405