Liander houdt informatieavond in Obdam over werkzaamheden aan stroomnetwerk

18 juni 2024 10:58
Bron: Liander

Netbeheerder Liander organiseert vandaag een informatieavond bij De Brink in Obdam. Tijdens de avond wordt meer verteld over de werkzaamheden die binnenkort aan het stroomnetwerk worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen buurtbewoners vragen stellen.

Vooral de vraag naar energie en het opwekken van stroom door middel van zonnepanelen neemt steeds meer toe. De netbeheerder gaat daarom in Obdam een nieuw kabelnetwerk van ongeveer 30 kilometer lang aanleggen vanaf het onderstation Oterleek. Daarnaast plaatsen ze een nieuwe elektriciteitsruimte en worden vijf van deze ruimtes vervangen. De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd om de bereikbaarheid van het dorp te behouden.

De werkzaamheden kunnen voor vragen of onduidelijkheden zorgen. Netbeheerder Liander hoopt met tekeningen en uitleg van de aannemer duidelijk te maken wat het werk inhoudt, en hoe lang de inwoners van Obdam er hinder van kunnen ondervinden. Ook kunnen er volgens de gemeente Koggenland vragen gesteld worden aan projectmedewerkers.

De informatieavond begint om 19.00 uur bij De Brink in Obdam. Er geldt een vrije inloop.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844