Lichte stijging in positieve testuitslagen, aantal in Opmeer fors toegenomen

12 oktober 2021 16:24

Het aantal West-Friezen dat in de afgelopen twee weken een positieve uitslag op hun coronatest heeft gekregen, is iets toegenomen ten opzichte van de periode hiervoor. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die de West-Friese redactie met behulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. In de gemeente Opmeer is het aantal positieve testuitslagen in de afgelopen twee weken flink toegenomen.

West-Friesland telt 219 inwoners die in de afgelopen twee weken een positieve uitslag op hun coronatest hebben gekregen. In deze periode meldt het RIVM geen ziekenhuisopnames en overlijdens die coronagerelateerd zijn. In de voorgaande periode van twee weken kregen 192 inwoners uit de regio een positieve testuitslag.

Met negen personen in de eerdere periode van twee weken had de gemeente Opmeer het laagste aantal van de regio. Dit aantal is echter flink toegenomen. In de laatste twee weken is dit aantal opgelopen naar 39. Daarmee heeft de gemeente het hoogste aantal besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen periode.

In de gemeenten Drechterland en Stede Broec zijn de laagste aantallen gemeld door het RIVM. Stede Broec telde in de afgelopen twee weken tien positieve uitslagen, in Drechterland zijn dit er zeven. Beide gemeenten telden in de vorige periode vijftien personen die positief getest zijn op het coronavirus.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405