Lichten uit en kijken maar

29 mei 2021 10:17

Volgende week zaterdag is het dan eindelijk zover. Cinema Oostereiland in Hoorn en Cinema De Drom Enkhuizen mogen weer open. Sinds december zijn de bioscopen gesloten.

Op de foto nog een lege zaal, maar dit is na zaterdag dus verleden tijd. Margret Wagenaar, directeur van het filmhuis vertelde in het WEEFF Café dat zowel oude als nieuwe titels gedraaid gaan worden.

Maatregelen

Wagenaar is erg blij, maar ze verzoekt iedereen zich weer keurig aan de maatregelen te houden. “Toen wij in december dicht gingen, ging het erg goed. Nu gaan we eigenlijk terug naar toen, maar dan vooruit”. Het personeel staat te springen om weer te beginnen. Het Oostereiland is normaal gesproken maar vier dagen per jaar gesloten, dus iedereen staat in de startblokken.

“Het was nog even twijfelen op welke dag we precies open mogen, maar het idee dat we überhaupt open mogen daar genieten we al enorm van”, vertelt Wagenaar.

Luister hier het hele interview terug.

Uitzending – 28 mei 2021

In het Weeff Cafe spraken Joost & Martin met Margret Wagenaar van Cinema Oostereiland over het heropenen van het filmhuis.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405