Lieke Klaver en Lisanne de Witte komen tekort in halve finale 400 meter

4 augustus 2021 10:56

De halve finale op de 400 meter is voor Lieke Klaver en Lisanne de Witte het eindpunt op de Olympische Spelen. De atletes uit Enkhuizen en Castricum slaagden er niet in om in hun serie bij de beste twee te eindigen.

Klaver startte zoals gebruikelijk ontzettend snel en ze ging als eerste de tweede bocht in. Het zag er goed uit, maar het bleek te mooi om waar te zijn. In de laatste honderd meter verzuurde Klaver, waardoor ze uiteindelijk als zesde over de finish kwam in haar halve finale.

Met 51,37 seconden liep ze precies dezelfde tijd als gisteren. Daarmee bleef ze vier tienden boven haar persoonlijke record.

Lisanne de Witte

De Witte moet het juist van het laatste stuk hebben. Toch kwam de Castricumse atlete er niet aan te pas in de halve finale. Daardoor eindigde ze na 52,09 seconden als achtste en laatste in haar serie.

Klaver en De Witte komen nog in actie op de 4×400 meter estafette bij de vrouwen. Morgen om 12.37 uur starten zij in de series.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405