Lieke Klaver knalt naar titel op 200 meter, strijdbare Jamile Samuel pakt brons

26 juni 2022 16:58

Lieke Klaver heeft de Nederlandse titel op de 200 meter gewonnen. De 23-jarige sprintster uit Enkhuizen rekende af met Femke Bol en Jamile Samuel. Met een tijd van 22,74 bleef Klaver slechts drie honderdsten boven haar persoonlijk record.

In de eerste honderd meter kreeg Klaver nog geduchte concurrentie van Samuel. Na het uitkomen van de bocht trok ze door en zo sloeg ze de achtervolgers van zich af. Ondanks het goud op de 200 meter blijft voor Klaver de 400 meter haar favoriete afstand. “Daar haal ik meer voldoening uit.”

Het brons op de 200 meter ging naar Jamile Samuel. De 30-jarige sprintster van het Amsterdamse Phanos  snelde naar 23,24 seconden. “De eerste honderd meter was goed, maar op de laatste honderd meter miste ik power en techniek”, zegt Samuel.

Tekst loopt door onder de video.

Op de 400 meter bij de vrouwen greep Laura de Witte uit Heiloo net naast een podiumplaats. Met de tijd van 54,40 seconden bleef ze ruim achter winnares Hanneke Oosterwegel (53,52). Lisanne de Witte, die gisteren in de halve finale nog de snelste tijd op de 400 meter noteerde, verscheen niet aan de start op de NK atletiek.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405