Lisanne de Witte en Lieke Klaver halen WK-goud op estafette

3 maart 2024 21:47
Bron: ANP

Het is Lisanne de Witte en Lieke Klaver gelukt om met een gouden medaille terug te keren uit Glasgow. Beide sprinters (met Femke Bol en Cathelijn Peeters) snelden naar de eerste plek op de 4×400 meter estafette op de WK indooratletiek. Tony van Diepen liep bij de mannen naar brons. 

Lieke Klaver, Lisanne de Witte, Femke Bol en Cathelijn Peeters vieren hun WK-titel

Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Nederlandse atletiek dat een estafetteteam goud wint op een WK indoor. Klaver en De Witte liepen samen met Cathelijn Peeters en Femke Bol naar de winst in de finale in een tijd van 3.25,07. Het team van de Verenigde Staten behaalde het zilver en de bronzen medaille was voor Groot-Brittannië. Klaver greep dus haar tweede plak, na op zaterdag zilver te pakken.

Van Diepen behaalt brons

Alkmaarder Tony van Diepen heeft met de estafettemannen op de WK indooratletiek in Glasgow evenals twee jaar geleden een bronzen medaille behaald. België, met kersvers wereldkampioen Alexander Doom als slotloper, prolongeerde de titel in een tijd van 3.02,54.

Het team van de Verenigde Staten won het zilver in 3.02,60. Van Diepen, Liemarvin Bonevacia, Ramsey Angela en Terrence Agard liepen de hele finale in derde positie. Hun tijd van 3.04,25 was wel een dik Nederlands record.

Nadine Visser is bij de WK indooratletiek in Glasgow niet doorgedrongen tot de finale van de 60 meter horden. De Noord-Hollandse raakte de eerste horde en daardoor zo uit balans dat ze slechts als achtste en laatste eindigde in haar heat van de halve finales in een tijd van 8,42.

“Ik ben even helemaal leeg”, zei een aangeslagen Visser in de catacomben van de Emirates Arena. “Ik weet het niet precies, maar als dit gebeurt, zit je vaak te dicht op de eerste horde. Het is me eerder dit seizoen in Liévin ook gebeurd.”

Vloon vroegtijdig klaar

Polsstokhoogspringer Menno Vloon uit Zaandam keert terug uit Glasgow zonder medaille. Hij strandt op een hoogte van 5,65 meter en eindigt daardoor achtste in de finale. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844