Listen van Banji is WEEFF Top Favoriet

15 november 2020 23:28
Still Banji // Youtube

Nederland is weer een indiebandje rijker! De jongens van Banji hebben de afgelopen maanden gebroed op een eerste single. Vorig weekend kwam ‘ie uit, we roepen ‘m meteen uit tot WEEFF Top Favoriet.

De vier jongens waren al niet bepaald onbekend in het indiepop circuit. Ze kennen elkaar van de Herman Brood Academie en speelden al samen in verschillende samenstellingen. Een deel van de band speelde bijvoorbeeld al in Radio Eliza en Palmsy, waar leadzanger Morris Brandt ook in zong. Drummer Jasper Meurs drumde tot voor kort nog voor WIES, maar stopte daar om zich, jawel, te focussen op zijn andere bandje. Of Banji. 

Debuutsingle

Banji maakt naar eigen zeggen een combinatie van indie en hiphop. “De energie van een band gecombineerd met elektronica en veel samples”, zoals ze het afgelopen zomer zelf omgeschreven voor aanvang van hun gastoptreden bij 50 Jaar Melkweg. Dat is ook wel terug te horen op de eerste single. ‘Listen’ is een vrolijke, catchy single die vooral dankzij de kenmerkende stem van zanger Morris gelijk herkenbaar is als Banji. We gaan vast nog veel van deze jongens horen. 

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

Listen van Banji, of alle andere oud WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844