Lonely Battle van Sylvia Aimee is WEEFF Top Favoriet

14 juni 2020 17:22
Sylvia Aimee

West-Friese Heldin Sylvia Aimee heeft een nieuw liedje. Twee weken terug verscheen Lonely Battle, deze week is het nummer onze WEEFF Top Favoriet!

Hoewel de single deze maand pas uitkwam, ligt het nummer eigenlijk al vier jaar op de plank. Sylvia schreef Lonely Battle in 2016, in een mindere periode van haar leven. Ze kampte met een eetstoornis en had haar muzikale droom een beetje opgegeven. Op advies van haar therapeut besloot ze haar gevoelens van dat moment op papier te zetten. Geheel vrijblijvend, niemand hoefde het te horen. Het schrijven hielp: “Dit nummer kwam voort uit heel veel pijn. Het op papier zetten van die pijn gaf zoveel bevrijding”, vertelde ze op WEEFF Radio. 

World Eating Disorders Action Day

De afgelopen jaren heeft ze het nummer wel af en toe live gespeeld en daar kwamen eigenlijk alleen maar positieve reacties op. Vier jaar na het schrijven van dit nummer besloot Sylvia het dus tóch uit te brengen. Dat deed ze op 2 juni, dezelfde dag als World Eating Disorders Action Day, een dag die wereldwijd aandacht vraagt voor de problematiek rondom eetstoornissen. 

Wij zijn fan van het nummer en roepen ‘m deze week uit tot onze WEEFF Top Favoriet!

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

‘Lonely Battle’ van Sylvia Aimee, of alle andere oud WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Desi en Ehwald belde afgelopen maandag met Sylvia, om te praten over de nieuwe single. Luister het fragment hier terug. 

Uitzending – 8 juni 2020

Ehwald en Desi belde afgelopen maandag met Sylvia Aimee, om te praten over haar nieuwe single Lonely Battle. Ze schreef dit nummer al in 2016, maar bracht het nu, vier jaar later uit, op World Eating Disorders Action Day.

Sylvia Aimee over Lonely Battle, haar nieuwe single

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844