Loodzware Champions League-groep voor Hovocubo; landskampioen treft titelverdediger FC Barcelona

7 juli 2022 15:56

Bij de loting voor de main-round van de Champions League Futsal is Hovocubo onder andere ingedeeld in de groep met titelverdediger FC Barcelona. De landskampioen uit Hoorn speelt verder nog tegen FK Dobovec uit Slovenië en Luxol St. Andrews uit Malta. 

De spelers van Hovocubo vieren een doelpunt tegen FCK/De Hommel

In FC Barcelona treft de ploeg van Sander van Dijk de kampioen van de afgelopen editie van de Champions League. De Spanjaarden zijn bovendien viervoudig winnaar van het toernooi (2012, 2014, 2020, 2022). Afgelopen seizoen wist Barcelona ook nog beslag te leggen op de landstitel én won het de Spaanse beker. 

Zware groep

De andere twee ploegen in de groep zijn FK Dobovec en Luxol St. Andrews. Dobovec werd afgelopen seizoen kampioen in Slovenië en Luxol was de beste op Malta. Op basis van coëfficiënten was Hovocubo van tevoren al zeker van deelname aan de main-round van het toernooi. De beste drie ploegen uit de groep plaatsen zich vervolgens voor de elite-round. 

Alle wedstrijden in de groep worden afgewerkt tussen 25 en 30 oktober. Luxol St. Andrews zal deze periode als gastheer fungeren. Alle duels worden daarom gespeeld op Malta. 

Afgelopen maand werd Hovocubo voor de derde keer op rij landskampioen. Bekijk hieronder de samenvatting van finalewedstrijd. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405