Loos alarm om ‘schietpartij’: man met luchtdrukwapen schiet op eigen terrein in Hoorn

1 augustus 2022 13:32

Even ophef nadat buurtbewoners aan de Schelphoek in Hoorn schoten hoorden. Er werd alarm geslagen en de politie gebeld, omdat ook onduidelijk was waar de schoten vandaan kwamen en of er misschien een schietpartij was. Het bleek loos alarm: een man bleek met een luchtdrukwapen aan het schieten, op eigen terrein. 

Schietpartij Schelphoek in Hoorn

De politie nam de melding serieus en zette snel het gebied af. Met kogelvrije vesten aan werd er vervolgens gezocht. 

De agenten stuitten op de man, die bij zijn huis aan het ‘oefenen’ was met het luchtdrukwapen. Loos alarm dus en de man hoefde niet aangehouden te worden.

Onderzoek naar wapen

Toch blijft nog wel de vraag of de man wel de juiste papieren heeft om het wapen te hebben en te gebruiken. “Dat wordt nu onderzocht”, vertelt de politie. Niet elk luchtdrukwapen is per se illegaal. “Dat heeft te maken met de capaciteit en de druk die je met zo’n wapen kunt opbouwen. Sommige wapens mag je dan namelijk wel gebruiken en andere zijn weer verboden.”

Het zou dus kunnen dat er voor de man uit Hoorn nog een proces-verbaal volgt, maar dat is nog niet zeker. De politie heeft het wapen voorlopig wel in beslag genomen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405