Losgeslagen passagiersschip aan de Gependam in Enkhuizen weer veilig aan wal

17 februari 2022 11:04

Door harde windstoten raakte een passagiersschip aan de Gependam in Enkhuizen vanochtend vroeg los van de wal. Dat meldt de KNRM Enkhuizen, die rond 07.05 uur moest uitrukken. “Door de harde wind braken de voortrossen”, zegt schipper Johan Greiner van KNRM Enkhuizen.

Losgeslagen passagierschip in Enkhuizen

Het losgeslagen passagiersschip is weer veilig terug geduwd en afgemeerd, vertelt schipper Johan Greiner. “Samen met de bemanning hebben we de trossen weer goed kunnen vastleggen”, zegt hij.

Er is geen schade geconstateerd en er waren geen passagiers aan boord. “Het viel achteraf mee.”

Rustige ochtend

Net als tijdens storm Corrie is het bij de reddingsstations langs het IJsselmeer nog rustig, licht Greiner toe. “Er is haast geen beroepsvaart te zien. Ze liggen netjes binnen. Ook hebben we geen meldingen binnengekregen over boten in nood. Maar mocht er iets gebeuren, dan zitten we er klaar voor.”

Als morgen storm Eunice zal gaan huishouden, gaan de nieuwe bemanningsleden weer het water op om te oefenen, benadrukt Greiner. “Zie het als een vuurdoop. Want zo kunnen ze ook onder barre omstandigheden te werk gaan.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405