Lucas Nicholas overspoeld met reacties: ‘Mijn telefoon blijft maar overgaan’

2 juni 2023 17:38

Op een gewone woensdagmiddag nam de 22-jarige Lucas Nicholas uit Opmeer een video op in zijn achtertuin. In de video zingt hij zijn eigen Engelse versie van het nummer ‘Het Regent Zonnestralen’. Hij deelde de video op sociale media en tot zijn verbazing heeft deze inmiddels meer dan een half miljoen views gekregen. Maar dat is niet alles: na een reactie van niemand minder dan Thomas Acda zelf wordt Lucas overspoeld met reacties en verzoeken voor interviews.

“Mijn telefoon staat roodgloeiend”, vertelt Lucas Nicholas aan WEEFF. Diverse radiostations hebben hem al benaderd om live op te treden. Het succes overweldigt de jonge muzikant: “Ik had dit nooit verwacht.”

Bekijk hier onder het interview. De tekst gaat na de video verder.

Op sociale media plaatst Nicholas verschillende video’s, variërend van zijn eigen nummers tot covers zoals deze Engelse versie. “Mijn doel is om elke week drie video’s te uploaden,” legt hij uit. Afgelopen woensdag had hij nog geen video geplaatst en daar wees zijn vader hem op: “Hij is altijd erg scherp daarin. Ik had het nummer al een keer opgenomen, maar was er niet zo tevreden over.”

Vervolgens ging hij direct naar achtertuin, nam het nummer op en plaatste het. “En toen werd de video meer ‘opgepakt’ dan andere keren, maar daarna ontplofte mijn telefoon zowat,” voegt Nicholas enthousiast toe.

Voorprogramma van Acda en de Munnik?

Vanavond gaat de Opmeerse artiest de studio in om het nummer in zijn geheel op te nemen. “Dat was een van de meest voorkomende reacties: wanneer breng je het uit?” Naast de veel lovende reacties zijn er ook opmerkingen zoals: ‘Jij moet in het voorprogramma van Acda en de Munnik staan!’

Hoewel er kort contact is geweest tussen Nicholas en Thomas Acda is daarvan nog geen sprake. “Eerlijk gezegd ben ik daar niet zo mee bezig, maar het zou natuurlijk wel ontzettend gaaf zijn!”

De komende tijd kunnen de nieuwe fans video’s van hem blijven verwachten. “Ik deel graag mijn eigen muziek, maar er zullen ook nog andere nummers komen die ik ga vertalen.” Voor degenen die het nummer ook live willen horen, krijgen ze de kans op zaterdag 10 juni tijdens de Hoornse Stadsfeesten. “Ik sta dan op de Roode Steen, dus dat is heel vet!”, aldus Lucas.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405