Lunacy van The Polyframes is WEEFF Top Favoriet

16 augustus 2020 20:46
The Polyframes

Met een diploma aan de Herman Brood Academie op zak vond muzikant Rhythm Haakman, we kennen hem nog van The Titanium White, het tijd voor een nieuw bandje. Met ‘The Polyframes’ bracht hij vrijdag de debuutsingle Lunacy uit. We roepen ‘m meteen uit tot onze WEEFF Top Favoriet.

Na zijn opleiding aan muzikantenschool Herman Brood Academie had Rhythm nog een flinke stapel onuitgebrachte muziek op de plank liggen, zo vertelt Jesper Huisman, gitarist van de kersverse band. “Het was allemaal nog niet af. De coronaperiode van afgelopen maanden gaf hem motivatie om dit gewoon te gaan doen.”

Band

Naast Jesper werden ook Jos van Tol en Boris Kalshoven opgetrommeld om mee te spelen in de band. Voor toetsen viel de keuze al snel op zangeres Megan Roele. Knap, volgens Jesper: “Dit is toch een beetje uit haar comfortzone, maar ze doet het fantastisch.” Het viertal dook met de West-Friese producer Ernst van Dusseldorp de studio in en persten er gelijk een debuutalbum uit. Deze moet 16 oktober uitkomen. In de tussentijd verschijnt er in september ook nog een single.

Toekomst

En na dat debuutalbum? De band heeft in ieder geval plannen en ambities genoeg. Na de release van het album zou de band graag meedoen aan de Popronde. Maar daar stopt het niet, de plannen en muziek voor album twee liggen zelfs al klaar.

Wij zijn fan en draaien Lunacy komende week nét wat vaker, als onze nieuwe WEEFF Top Favoriet.

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

‘Lunacy’ van The Polyframes, of alle andere oud WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Jorik sprak Jesper Huisman, gitarist van The Polyframes, afgelopen zaterdag. Luister het gesprek hier terug.

Uitzending – 15 augustus 2020

Met een diploma aan de Herman Brood Academie op zak vond muzikant Rhythm Haakman, we kennen hem nog van The Titanium White, het tijd voor een nieuw bandje. Met ‘The Polyframes’ bracht hij vrijdag de debuutsingle Lunacy uit. Jesper Huisman, gitarist van de band, vertelde zaterdag aan Jorik hoe de band is ontstaan en hoe hij erbij betrokken raakte.

Jesper Huisman over zijn nieuwe band, The Polyframes

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844