Maatschappelijk ondernemen in West-Friesland: “We geven liever een kans aan iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt”

4 december 2022 10:30
Proud Partners Castilo en Fudo
Bron: Michel Heerkens fotografie

Fūdo sushi uit Zwaag en Castilo Meubelmakers uit Opmeer hebben een MVO Proud Partner schildje ontvangen. Dit gebeurde tijdens de netwerkbijeenkomst van WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) over een inclusieve arbeidsmarkt.

Fūdo sushi levert sushi dagvers aan supermarkten. “We geven liever een kans aan iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt dan aan iemand die het op eigen kracht ook ergens anders wel redt’, zegt Milena Appelman. Samen met Julien Ultanur geeft zij leiding aan het bedrijf. “De mogelijkheden van elk individueel personeelslid staan centraal. Ook op persoonlijk vlak ondersteunen en coachen we werknemers daar waar nodig om hem of haar tot bloei te laten komen.”

Castilo Meubelmakers ontwikkelt houten speelobjecten en houten meubilair voor de kinderopvang. Richard Spil: “Voor mensen die het nodig hebben is er structuur in het werk. Ook besteden we veel tijd aan begeleiding en teamvorming.”

Op foto vlnr; Julien Ultanur en Milena Appelman (Fūdo sushi), Aard van der Gaag (project
‘Op naar de 100.000 banen’), Linda Ensing en Richard Spil (Castilo meubelmakers)

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405