Magistrale Irene Schouten draagt Nederlandse vlag bij sluitingsceremonie Spelen

19 februari 2022 16:31

Na het winnen van haar vierde plak kwam er voor Irene Schouten nog meer mooi nieuws. De schaatsster uit Hoogkarspel mag van TeamNL de Nederlandse vlag dragen tijdens de sluitingsceremonie.

Irene Schouten

De keuze ging tussen shorttrackster Suzanne Schulting. Zij won twee keer goud, één keer zilver en één keer brons. Schouten won vanochtend ook haar vierde medaille van de Spelen, maar deed het met drie gouden plakken en een bronzen net iets beter.

Schulting of Schouten

Carl Verheijen, chef de mission van Team NL, kon maar één vlaggendrager aanwijzen. “De keuze tussen Suzanne en Irene was eigenlijk niet te doen. Ook hebben ze allebei hun eigen ‘verhaal’. Kortom: ze verdienen het wat mij betreft allebei om de vlag te dragen, maar voor de sluiting heb ik nu voor Irene gekozen.”

“De keuze tussen Suzanne en Irene was eigenlijk niet te doen”

chef de misson carl verheijen

De sporters van TeamNL die nog in Beijing zijn en een aantal begeleiders vertegenwoordigen zondagavond ons land bij de sluitingsceremonie in het Vogelnest-stadion. Verheijen: “Het bijwonen van de sluiting van de Spelen is een memorabel moment dat maar voor weinigen is weggelegd. Ik hoop dan ook van harte dat onze sporters genieten van deze bijzondere belevenis en een herinnering voor het leven gaan meemaken.”

IJskoningin

Schouten won drie keer goud op de Olympische Spelen in Peking. De Noord-Hollandse zegevierde op de 3.000 meter en 5.000 meter en vandaag op de massastart. Met ook nog een bronzen plak op de ploegenachtervolging was ze de meest succesvolle Nederlandse olympiër op de Winterspelen ooit.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405