Malafide klusjesmannen bellen aan in en om Hoorn: “Ga niet op aanbieding in”

30 juni 2024 21:01
Bron: Inter Visual Studio

De politie in Hoorn waarschuwt voor malafide klusjesmannen die actief zijn in de regio. Ze bellen bij inwoners aan en bieden klussen aan, maar wie op het aanbod ingaat, betaalt uiteindelijk te veel geld.

Politiefoto, foto ter illustratie

Dat laten lokale wijkagenten weten via sociale media. Sinds 1 mei wordt de politie in en rond Hoorn meermaals geconfronteerd met meldingen van inwoners die zijn benaderd door Engelssprekende klusjesmannen.

“Zij bieden zich uit zichzelf aan om bijvoorbeeld dakgoten te reinigen, werkzaamheden in een tuin te verrichten of de tegels schoon te spuiten met een hogedrukspuit.”

Agressieve toon

Dit is oplichting, waarschuwt de politie. Na afloop is het werk vaak niet of slecht gedaan. En wanneer de klant de rekening niet wil betalen, schuwen de klusjesmannen intimidatie of afpersing niet. Ook kan een agressieve toon worden aangeslagen waardoor inwoners überhaupt niet durven te weigeren te betalen.

De politie adviseert om niet met hen in zee te gaan. “Weiger op hun aanbieding om klusjes te doen in te gaan.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844