Man (24) krijgt voorwaardelijke celstraf voor verkrachting op industrieterrein Enkhuizen

14 november 2023 17:57
Bron: Flickr

Een 24-jarige man uit Enkhuizen is veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor een verkrachting op een industrieterrein in dezelfde stad. Naast die straf moet hij ook in behandeling bij GGZ Noord-Holland Noord.

Rechtbank Alkmaar (gratis afbeelding Flickr)

De 24-jarige Enkhuizer is met het slachtoffer op 24 januari 2022 onder valse voorwendselen naar een industrieterrein in Enkhuizen gereden. Daar heeft hij zich aan het volgens de rechtbank ‘psychisch kwetsbare’ meisje vergrepen, terwijl zij aangaf dat ze dat niet wilde. 

Lage straf

De straf valt een stuk lager uit dan geëist door het Openbaar Ministerie: het OM wilde dat de Enkhuizer zestien maanden de cel in zou gaan, waarvan acht voorwaardelijk. De lagere straf komt doordat de twee eerder met elkaar hadden afgesproken om seks te hebben en dat ook daadwerkelijk hebben gedaan. Er was ook geen sprake van geweld door de 24-jarige man, waardoor de straf lager uitvalt.

Naast de voorwaardelijke celstraf en de behandeling bij de GGZ, heeft de man ook tweehonderd uur taakstraf en een contactverbod opgelegd gekregen door de rechtbank. Ook moet de Enkhuizer een schadevergoeding van 5.000 euro betalen aan het slachtoffer. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844