Man (28) vlucht weg van ongeval, wordt alsnog opgepakt

10 juli 2021 08:55

De politie heeft gisteravond een 28-jarige man opgepakt voor het veroorzaken van een ongeval op de provinciale weg bij Enkhuizen. Na het ongeval reed de automobilist vervolgens door, maar hij kon later alsnog worden opgepakt.

Het ongeval vond rond 21.00 uur plaats. De man reed tot twee keer toe tegen de achterkant van zijn voorganger. Vervolgens reed hij ervandoor.

De politie meldt dat een andere automobilist achter de veroorzaker aanging en zag hoe hij zijn auto aan de kant zette bij de dijk in de richting van industrieterrein Krabbersplaat. Twee mannen stapten uit en vluchtten weg.

Na een zoektocht konden agenten de automobilist alsnog oppakken. Hij had te veel gedronken, volgens de politie was hij onder invloed van alcohol.

Hoe veel hij had gedronken is overigens niet duidelijk, omdat de man de ademtest van de agenten weigerde. Ook met een bloedproef ging hij niet akkoord. Dat weigeren wordt ook aangemerkt door de politie als een misdrijf.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405