Man die 75-jarige Enkhuizer tegen het hoofd trapte blijft langer in voorarrest

3 oktober 2023 14:25
Bron: WEEFF/Ramon Besseling

Amsterdammer Quinten H. (24) blijft langer in voorarrest voor het mishandelen van een 75-jarige inwoner van Enkhuizen. Dat heeft de rechter besloten na een tussentijdse zitting. H. zou het slachtoffer bewusteloos hebben geslagen en daarna tegen het hoofd hebben getrapt. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

Zowel H. zelf als zijn advocaat Sicco Wester deden gisteren verwoede pogingen om te voorkomen dat de verdachte langer moest vastzitten. Na lange tijd was het hem namelijk juist gelukt een zorgwoning te krijgen, waarbij hij ook begeleid zou worden. Een langer voorarrest zou betekenen dat zijn plek wordt vergeven en hij dakloos wordt.

De officier van justitie liet gisteren al weten niks te voelen voor een voorlopige vrijlating gezien de ernst van de mishandeling. “Als je de foto’s van de man zou zien, snap je niet dat dit verweer door de advocaat wordt gevoerd.”

Afdruk van schoen stond in het gezicht

Volgens het Openbaar Ministerie startte het geweld op 17 juni van dit jaar vanuit het niets. Het slachtoffer werd op de Van Bleiswijkstraat bewusteloos geslagen. “Daarna werd hij zo hard geschopt dat het profiel van de schoen op zijn gezicht te zien was. Het is zinloos, fors geweld waarbij een bejaarde man het moest ontgelden.”

Ook de rechter ziet dus voldoend aanleiding om Quinten H. in ieder geval nog drie maanden vast te houden. De zaak gaat op 11 december verder met – opnieuw – een tussentijdse zitting. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844