Mannen van Gezinshuis Zwaagdijk willen graag op vakantie en organiseren steunactie

19 mei 2021 11:00

De mannen van Het Gezinshuis Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost, Lorenzo, Nick, Joey, Booy en Dion willen dit jaar weer heel graag op vakantie naar Frankrijk. Normaal gesproken organiseren zij een rommelmarkt om het geld bij elkaar te verzamelen, maar door corona kan dat nu helaas niet. Daarom hebben ze iets anders bedacht: een inzamelingsactie.

Het Gezinshuis Zwaagdijk is een boerderij waar zeven mannen wonen (op het moment zes) met een verstandelijke beperking en/of autisme. Op het Gezinshuis Zwaagdijk krijgen de mannen 24 uur per dag begeleiding bij hun dagelijkse leven om door te kunnen ontwikkelen in hun zelfstandigheid.

En daar hoort natuurlijk ook op vakantie gaan bij. Elk jaar gaan zij twee weken kamperen op een camping in de Dordogne in Frankrijk. Het geld sprokkelen ze normaal gesproken bij elkaar door het organiseren van een rommelmarkt. Vanaf februari worden dan de spullen verzameld en worden deze volop gedoneerd, uitgezocht en gesorteerd.

Rommelmarkt en verse appeltaart

De rommelmarkt is meestal rond eind mei. Dan staat de achtertuin van het Gezinshuis vol met kraampjes. Alle mannen hebben hun eigen kraampje en samen met de begeleiding, familie en vrienden verkopen ze zoveel mogelijk spullen en zelfgemaakte appeltaart om geld op te halen voor de vakantie naar Frankrijk. Zo leren de heren dat je eerst moet werken voordat je iets kan gaan doen.

Inzamelingsactie

Maar net als zoveel dingen, gaat dit jaar hun rommelmarkt niet door vanwege corona. Verschillende alternatieven werden bedacht, maar het bleef lastig om iets te bedenken wat mag volgens de richtlijnen van het RIVM. Om toch op vakantie te kunnen, zijn ze een inzamelingsactie begonnen via steunactie.nl. In totaal hebben ze 5.000 euro nodig en daar hebben ze al bijna 3.000 van binnen.

Uitzending – 19 mei 2021

De mannen van Het Gezinshuis Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost, Lorenzo, Nick, Joey, Booy en Dion willen dit jaar weer heel graag op vakantie naar Frankrijk. Beluister het interview over de inzamelingsactie.

Mannen van Gezinshuis Zwaagdijk willen graag op vakantie en organiseren steunactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844

Nu live

Non Stop WF!
17:00 - 18:00 uur
Rob de Greeuw - Thuis in West-Friesland
16:00 - 18:00 uur

WEEFF TV