Mannen van Stavast mist optreden: heel erg leuk om het effect van je teksten in het publiek te zien

7 december 2021 10:23
Mannen van Stavast

De Mannen van Stavast bestaande uit Samir Bashara, Cor Dol en Paul Luiken hebben een nieuwe single getiteld ‘Elvis & Ajax’. Een lollig en labiel gezelschap, zo omschrijft Paul Luiken het drietal.

Helaas kon door corona die lol de afgelopen periode niet op een podium worden tentoongespreid. “Ergens dit jaar hadden we in een weekend nog drie optredens staan. Eén voor één gingen ze niet door.”

In plaats daarvan wordt er aan het repertoire geschreven. “Cor en ik zijn daarbij de vaste tekstschrijvers. Samir is doorgaans degene die de tekst op muziek zet. Maar soms komen wij ook nog met een melodielijn. Vanaf daar wordt het een project van ons drieën.”

Moeder Theresa was een naar mens

De laatste singles van Mannen van Stavast zijn overduidelijk geïnspireerd door de coronaperiode. “En dat wordt alleen maar erger,” aldus Paul Luiken. Naast een kijk op de dagelijkse discussies over corona wordt echter ook het begrip held in twijfel getrokken op de nieuwe single ‘Elvis & Ajax’. “John Lennon lijkt op basis van zijn biografie helemaal geen leuke man. Moeder Theresa was een naar mens. En hoeveel moorden heeft Che Guevara wel niet op zijn geweten? Met heel veel helden is gewoon iets mis.”

Elvis & Ajax is een metafoor voor de paar zekerheden in het leven die we nog hebben. “Het kan ook BZN en Feyenoord zijn of U2 en FC Emmen. Het gaat erom dat er gelukkig nog wat artiesten zijn van wie je het repertoire met een gerust geweten kunt afspelen. En je voetbalclub kan slecht spelen, maar op een dag spelen ze de pannen van het dak,” aldus Paul Luiken. De band mist het optreden wel. Dus ze hopen dat het er snel weer van komt. “Vooral met Nederlandstalige liedjes is het gewoon heel erg leuk om het effect van je teksten in het publiek te zien.”

Uitzending – 1 december 2021

De Mannen van Stavast bestaande uit Samir Bashara, Cor Dol en Paul Luiken hebben een nieuwe single getiteld 'Elvis & Ajax' uit. Beluister hier het interview.

Mannen van Stavast mist optreden: heel erg leuk om het effect van je teksten in het publiek te zien

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405