Marcel Swerissen blij na oproep: optredens bij zorginstellingen weer toegestaan

30 april 2020 22:53
Marcel Swerissen

Een week geleden besloot de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord muziekoptredens bij zorginstellingen niet langer toe te staan.

Een grote teleurstelling. Ook voor Marcel Swerissen die met ruim 75 andere artiesten al meer dan 120 optredens had verzorgd en van plan was dit te blijven doen tot het einde van de corona crisis.

“Eerder hoorden we al uit andere regio’s dat dit ter sprake was gekomen omdat daar onveilige situaties bleken te zijn. Maar wij hadden die zelf eigenlijk nog nooit meegemaakt,” vertelt Marcel Swerissen tegen WEEFF Radio.

“Er werd zelfs samen gewerkt met beveiligers uit de buurt. Of zoals in Hoorn met de Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar (BOA) die helpt om mensen door te laten lopen. Zodat wij door konden gaan met zingen voor ouderen, gehandicapten of mensen die eenzaam zijn.”

Social media door Marcel Swerissen op positieve wijze ingezet

Marcel besloot zijn netwerk op Facebook in te schakelen. “Het bericht werd meer dan 500 keer gedeeld. Het was een flinke lap tekst dus ik had er een liedje bij gedaan. Dat is meer dan tienduizend keer bekeken. Het leidde ertoe dat de woordvoerder van de Veiligheidsregio contact met hem opnam.

“Hij zei dat ik nogal wat teweeg had gebracht in de regio. Ze hebben vervolgens gekeken hoe we onze optredens organiseerden. En konden eigenlijk niet tot de conclusie komen dat dit tot gevaarlijke situaties heeft geleid. Hij vond het een goed idee dat we er op dezelfde veilige manier weer mee door zouden gaan.”

Nieuwe noodverordening

In de nieuwe noodverordening die vandaag van kracht is gegaan is opgenomen dat kleinschalige optredens op het terrein van verpleeg- en verzorgingshuizen weer zijn toegestaan. Artiesten moeten wel vooraf toestemming hebben gekregen van het verpleeg- of verzorgingstehuis. Daarbij mag het optreden vooraf niet gepromoot worden of op enige andere manier publiek van buiten trekken. Het optreden is alleen bedoeld voor de bewoners.

Wil je de artiesten en geluidsmannen helpen die samen met Marcel Swerissen deze optredens op verantwoorde wijze verzorgen? Dat kan via de doneeractie “Geen Eenzaamheid“. Beluister hier het interview van Marcel Swerissen over deze actie.

Welke andere regels de nieuwe noodverordening bevat kun je lezen bij onze mediapartner NH Nieuws.

Uitzending – 1 mei 2020

Door de social media oproep van Marcel Swerissen mogen er weer muziekoptredens bij zorginstellingen plaatsvinden.

Muziekoptredens weer toegestaan

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405