Mark Laan uit Venhuizen doet wederom mee met zware Dakar Rally

21 december 2021 19:32

Op 2e kerstdag vertrekt hij vanuit Venhuizen naar Saudi-Arabië, Mark laan van Het Firemen Dakarteam voor de start van de 44e editie van de beroemde Dakar rally.

Het is niet de 1e keer dat Mark meereist als navigator van het Firemen Dakarteam, vorig jaar bekleedde hij dezelfde functie maar kwam hij samen met zijn teamgenoten in een zware crash terecht waardoor ze uitvielen. Afgelopen jaar is er echter keihard gewerkt door het team om de wagen voor de 44e editie van Dakar weer klaar te krijgen.

wat voor ons belangrijk is , is dat we dit jaar in ieder geval finishen

 

De concurrentie is aankomend jaar wederom moordend, Mark verteld “Er doen zeker tussen de 20 en 25 auto’s mee die net zoals ons in de top 10 horen, Maar wat voor ons belangrijk is, is dat we dit jaar in ieder geval finishen”

De Wagen van het Firemen DakarTeam. Foto Mark Laan

In Nederland is er niet echt een mogelijkheid om te oefenen , daarom doet het team het hele jaar ook mee met rally’s in Andere landen, zoals in Polen waar ze 4e werden.

Afgelopen maandag sprak WEEFF in de maandagavond show uitgebreid met Mark Laan over dit avontuur

 

De 44e editie van de dakar rally vindt plaats van 2 tot en met 14 januari in Saudi Arabië, WEEFF houdt je in deze periode via een speciale pagina op de hoogte van de prestaties van het Firemen Team