Markerwaarddijk weer geopend voor vrachtverkeer

21 februari 2022 14:28

De Markerwaarddijk is vanmiddag door de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord vrijgegeven voor vrachtverkeer en personenauto’s met aanhangers. Door de harde wind was de dijk vandaag enige tijd gesloten.

Afgelopen vrijdag werd door storm Eunice de gehele dijk voor verkeer afgesloten en gold er code rood in de provincie. Ook deze middag worden er weer zware windstoten verwacht. In het westen kunnen die oplopen tot 90 kilometer per uur uit west- tot noordwestelijke richting. 

Eerder vandaag werd de Markerwaarddijk afgesloten voor vrachtwagens en personenauto’s met een aanhanger. Inmiddels is de wind dusdanig afgenomen dat ook dit verkeer veilig over de dijk naar Lelystad kan rijden.

Code Oranje

Voor vanavond heeft de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord vanwege storm Franklin code Oranje aangekondigd. Zij verzoeken iedereen om niet de weg op te gaan als dit niet nodig is, en alert te zijn als er toch weg op moet worden gegaan.

“Bomen en takken hebben al flink te verduren gehad tijdens de eerdere stormen”, meldt de Veiligheidsregio.

Bronvermelding foto: CC BY-SA 3.0

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405