Marlies Kempe overdonderd door positieve reacties na deelname aan ‘Better Than Ever’

31 maart 2023 20:00
Bron: Jamie Westland

De vandaag 42 jaar oud geworden Marlies Kempe-Schuitemaker uit Hoogkarspel beleeft een verjaardag om nooit meer te vergeten. Niet alleen hebben haar man Robert en dochter Eleanor een speciaal nummer voor haar uitgebracht, maar ook ontving zij honderden mooie reacties na haar deelname aan het televisieprogramma ‘Better Than Ever’ van gisteravond. Marlies brak in 2004 door bij het grote publiek dankzij een vierde plek bij Idols, maar kende daarna een behoorlijk roerige periode, met gezondheidsproblemen bij haar en haar man.

Maria Catharina bij tv-programma Better Than Ever

Meer dan 1,5 miljoen mensen hebben gisteravond gekeken naar het televisieprogramma op RTL4, waarin oud-deelnemers van verschillende talentenjachten hun zangkunsten nogmaals delen en het verhaal over hun deelname en leven vertellen. Bij de uitzending van gisteren was ook Marlies te bewonderen, die twintig jaar geleden meedeed aan het tweede seizoen van Idols.

Met een cover van ‘I want it all’ van Queen blaast ze niet alleen presentator Martijn Krabbé, zanger Waylon en de overige deelnemers weg, ook de kijkers reageren laaiend enthousiast. “Dat nummer heb ik altijd speciaal gevonden. En het past ook bij mij.”

Maria Catharina

Sinds de afloop van de uitzending staat de telefoon roodgloeiend bij de jarige zangeres uit Hoogkarspel. “Ik heb zoveel ongelooflijk mooie en positieve reacties gehad”, zegt ze tegen WEEFF. “Ik ben er helemaal overdonderd van.”

Als klap op de vuurpijl voor haar verjaardag hebben de man en 11-jarige dochter van Marlies een nummer opgenomen, getiteld ‘Jij bent het einde’. Marlies is getrouwd met Robert Kempe, die als Robby Valentine begin jaren ’90 een wereldhit scoorde met ‘Over and over again’.

“Na een roerige periode heb ik mij in tijden niet zo gelukkig gevoeld als nu”

Marlies Kempe-Schuitemaker

Ook het eerste album dat Marlies gemaakt heeft is opnieuw uitgebracht, en zijn er plannen voor nieuw materiaal op een tweede album. “Dit programma heeft voor zoveel nieuwe positieve energie gezorgd. Ik heb nu een extra drive gekregen om er vaart achter te zetten. Na een roerige periode heb ik mij in tijden niet zo gelukkig gevoeld als nu.”

‘Marlies van Idols’

Nadat de broer van Marlies haar in 2003 had opgegeven deed ze mee aan de audities voor het tweede seizoen van ‘Idols’. Ze bereikt uiteindelijk de live-finales en schopte het tot een vierde plaats, achter winnaar Boris. Het succes van het programma heeft echter ook een keerzijde voor de zangeres, die stevige kritieken krijgt over haar uiterlijk. “Dat kon ik toen niet handelen.”

“Na afloop van de uitzendingen en shows in het land besloot ik mezelf te gaan ‘googelen’. Ik heb toen heel veel negatieve reacties voorbij zien komen.” Dit zorgt er zelfs voor dat Marlies soms geen boodschappen wil doen, omdat ze haar make-up niet gedaan had en haar haar niet goed zit.

Ook schaamt Marlies zich voor het ‘Idols-label’ dat zij dankzij haar deelname aan de show draagt. “Ik heb misschien ook daardoor nooit kunnen optreden op festivals en feesten in de buurt, wat ik wel heel erg leuk had gevonden. Dat vond ik echt stom.”

Gezondheidsproblemen

Na haar deelname aan de talentenjacht en het uitblijven van een echte doorbraak met haar eigen muziek wordt de zangeres gekoppeld aan Robert Kempe. Hij helpt Marlies bij het schrijven en produceren van nieuwe nummers. De twee worden verliefd en trouwen met elkaar. De zangeres verzorgt hierna de achtergrondkoren in de band Valentine en regelt het management van haar man.

“Robert is blind geraakt aan zijn rechteroog en ziet nog maar twee procent met de linker”

Marlies Kempe-Schuitemaker

“Het lijkt misschien alsof ik door de carrière van Robert moest stoppen met mijn eigen band, maar ik kampte in die tijd ook met gezondheidsproblemen. Er was geen tijd voor geweest”, licht Marlies toe. “Terugkijkend is het heel verstandig geweest dat ik dat ‘on hold’ heb gezet. Ik raakte mijn baan in het onderwijs kwijt, en Robert kreeg een nieuwe deal met een platenlabel in Japan. Ik kon daardoor met hem mee op tour.”

Een paar jaar later gaat ook de gezondheid van Robert achteruit. Door een ooginfectie raakt de zanger blind aan zijn rechteroog. In de coronaperiode gaat het opnieuw mis voor Kempe. Dit keer krijgt hij problemen met zijn linkeroog, maar door de lockdown kan hij niet behandeld worden in het ziekenhuis. “Hierdoor is het hard achteruit gegaan. Momenteel kan hij nog maar twee procent zien met zijn linkeroog.”

Nieuwe optredens

Het letsel weerhoudt de zanger er echter niet van om door te zetten wat hij het allerliefste doet: optreden. Dit doet hij onder eigen naam, maar ook met zijn Valentine’s Tribute to Queen. De band staat op 22 april in Manifesto, en deze zomer onder meer op Snertpop en Zomerpop. Als solo-artiest brengt hij in oktober een nieuw album uit. Marlies staat als Maria Catharina op 6 mei met een eigen soloshow in de Hoornse popzaal. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844