Martinuscollege ontruimd na brand Grootebroek: liep af met sisser

9 januari 2024 17:10
Bron: Inter Visual Studio

Het Martinuscollege in Grootebroek is dinsdagmiddag om half vijf ontruimd na brand in een technische ruimte op het dak. Op het moment van de brand was er alleen nog personeel aanwezig, zij werden naar buiten gestuurd. Er raakte niemand gewond. 

School ontruimd na brand in Grootebroek

Directeur Jan Jacob Jaasma laat weten dat er alleen nog maar directie, leraren en schoonmakers in het pand waren toen de brand uitbrak. Volgens hem vond de brand achterin het gebouw plaats, waar de minste mensen werken, en is er niemand gewond geraakt.

De brand is inmiddels geblust. De brand vond plaats in het nieuwe gedeelte van de school, op het dak bij het nieuwe ‘techniekplein‘ in de buurt. Volgens Jaasma is er maar in één lokaal waterschade en was de brand voornamelijk op het dak van de school. 

De directeur benadrukt dat de leerlingen morgen wél gewoon naar school moeten. “Er vallen morgen geen lessen uit”, zegt hij lachend aan de telefoon. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405