Massaal terugtrekken ondernemers zorgt voor afgelasten najaarsmarkt Hoorn

8 november 2021 15:36

De najaarsmarkt in Hoorn, die gepland stond voor woensdag 10 november, is afgelast. Dat heeft de gemeente Hoorn laten weten aan WEEFF/NH Nieuws. Een groot aantal ondernemers heeft vanwege de coronamaatregelen besloten om af te zeggen.

Zaterdagmarkt Hoorn

De gemeente Hoorn besloot een aantal dagen geleden om de najaarsmarkt van komende woensdag te verplaatsen van de straten in de binnenstad naar het Pelmolenpad. Hier zou het vanwege de aangescherpte coronamaatregelen beter mogelijk moeten zijn om bezoekers te controleren op een toegangsbewijs.

De gemeente zegt de afgelopen dagen hard gewerkt te hebben om de markt op een alternatieve manier plaats te laten vinden. Echter hebben veel ondernemers het afgelopen weekend aangegeven dat zij zich terugtrekken, waarmee de omvang van de markt verkleind wordt.

“Van een najaarsmarkt, zoals inwoners van Hoorn hem kennen, is geen sprake meer. Daarom hebben we als gemeente besloten om de markt als geheel af te gelasten”, zegt de gemeente.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405