Mast breekt van schip met twintig kinderen op IJsselmeer

1 september 2023 20:27
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Op een charterschip op het IJsselmeer is gistermiddag een mast afgebroken terwijl het met zo’n twintig Duitse schoolkinderen onderweg was. Niemand raakte gewond. Dat meldt de NOS.

Op een charterschip is een mast afgebroken terwijl het met zo'n twintig Duitse schoolkinderen onderweg was op het IJsselmeer.

Het ongeluk gebeurde midden op het IJsselmeer. Het schip, de Eenhoorn, was onderweg van Lemmer naar Enkhuizen. In die laatste plaats ligt het schip nu. De politie meldt dat de mast in beslag genomen is voor onderzoek.

De achterste mast staat nog wel. Op foto’s is te zien dat die mast aan de bovenkant beschadigd is. Mogelijk is deze mast geraakt toen de grote mast brak. Vaak zijn de masten verbonden met een lijn.

Tekst gaat door onder de foto

Op een charterschip is een mast afgebroken terwijl het met zo'n twintig Duitse schoolkinderen onderweg was op het IJsselmeer.

Het is nog niet duidelijk wat er precies misgegaan is, meldt de NOS. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) doet onderzoek. Een woordvoerder verwacht dat er volgende week meer over bekend wordt.

Een jaar geleden kwam een 12-jarig meisje in Harlingen om het leven bij een soortgelijk ongeluk op een charterschip. Toen brak de giek af, naar later bleek door houtrot. Naar aanleiding van dat ongeluk heeft de ILT onderzoek gedaan naar de certificaten van de zogeheten ‘bruine vloot’.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844