Maybe Tomorrow van Marianne Ligthart is WEEFF Top Favoriet

5 juni 2021 22:45

Het inmiddels alweer twee jaar geleden dat West-Friese Heldin Marianne Ligthart haar debuutalbum uitbracht. In de tussentijd bracht ze begin 2020 wel een single uit, maar bleef het vooral stil rondom nieuwe muziek. Maar een tweede album is onderweg, waarvan de eerste single vorige week uitkwam. Maybe Tomorrow is de nieuwe WEEFF Top Favoriet!

De Venhuizerse Marianne Ligthart debuteerde in 2019 met een bijzonder sterk debuutalbum, onder de titel Black Tea & Whiskey. Datzelfde jaar kreeg ze een plek op het hoofdpodium van de Hoornse Stadsfeesten, haar eerste keer op het Hoornse festival. De zangeres zat midden in een tour, toen vorig jaar de coronapandemie uitbrak en ze haar tour vroegtijdig moest afbreken. Ze gebruikte de tijd om nieuwe liedjes te schrijven, vertelde ze vorig jaar op WEEFF Radio.

“We dachten: ‘We gebruiken deze tijd nuttig en gaan dingen doen die we anders nooit deden, omdat we daar geen tijd voor hadden”, vertelde ze toen. Ligthart en haar band doken de studio in en namen een aantal demo’s op.

Album aanstaande

Het resultaat komt op een nog te verschijnen album, maar de eerste single Maybe Tomorrow is al uit. Marianne over de single:

“Het is een liedje wat helemaal in deze tijd past. Het vrolijkt op, is energiek en realistisch.”

WEEFF Radio is fan en draait het nummer komende week lekker vaak, als nieuwe WEEFF Top Favoriet.

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

Maybe Tomorrow van Marianne Ligthart, of alle andere oud WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Jorik belde Marianne afgelopen zaterdag, om haar met het nieuws te verassen. Luister het fragment hier terug:

Uitzending – 5 juni 2021

Vorige week verscheen Maybe Tomorrow, de nieuwe single van Mariane Ligthart. Jorik belde haar met een verassing: het is de nieuwe WEEFF Top Favoriet!

Maybe Tomorrow van Marianne Ligthart is WEEFF Top Favoriet!

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844