Medemblik krijgt na vertrek regatta een nieuw internationaal zeilevenement

13 januari 2022 12:25

Medemblik krijgt een nieuw internationaal zeilevenement: de High Performance Regatta. Een serie wedstrijden voor spectaculaire zeilsporten. Het dient als vervanging van de Regatta dat na 36 jaar verhuist naar Almere.

Kitefoil Kitefoilende Castricumse broers

De Medemblikse sportwethouder Joset Fit en topsportcoördinator Team Medemblik Pieter Verhoogt zijn verheugd met de komst van het evenement dat van 10 tot en met 12 juni wordt gehouden en jaarlijks terugkeert.

Een opsteker, na het toch teleurstellende vertrek van de internationale regatta naar Almere. Niet alleen sportief, maar ook economisch voor Medemblik een enorme klap.

Spektakel

Sailservice gaat de High Performance Regatta met steun van de gemeente en de provincie Noord-Holland organiseren. High Perfomance zeilen focust zich dus op meer spectaculaire zeilwedstrijden. Het kent al evenementen zoals de America’s Cup, de Extreme 40 en de Volvo Ocean Race. De faciliteiten in Medemblik en het IJsselmeer zijn zeer geschikt voor deze vorm van zeilen.

Zo zegt organisator Alex Hoeve: “Het moet voor de zeilers een genot zijn om naar Medemblik te komen en te weten dat je je nergens zorgen om moet maken. Gelukkig hebben wij veel ervaring met het organiseren van zeilevenementen in Medemblik. En, het is voor het publiek goed te volgen vanaf de kant.”

De volgende klassen zijn te zien tijdens het evenement: 29er, 49er, 49erFX, KiteFoil, Nacra15, Nacra17, WASZP en WindFoil. Casper Bouman, coach van het KiteFoil TeamNL, is blij. “Het is goed om met een brede selectie deel te kunnen nemen aan een internationaal evenement, waardoor je je team kan klaarstomen voor de wereldtop!”

Uitzending – 15 januari 2022

Beluister het interview met wethouder Joset Fit over de komst van de High Performance Regatta naar Medemblik.

Wethouder Joset Fit over de komst van de High Performance Regatta naar Medemblik

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405