Medemblik start met rouwwandelingen om verlies van naasten samen te verwerken

30 augustus 2023 11:01
Bron: WEEFF

In Medemblik start per oktober een nieuwe wandelclub, waarin mensen die een partner of naaste verloren zijn ervaringen uit kunnen wisselen. Inwoners die mee willen doen zijn van harte uitgenodigd, zegt de gemeente.

De wandelclub is een initiatief van het maatschappelijk werk in de gemeente Medemblik. Lotgenoten kunnen al wandelend met elkaar in gesprek komen. Ook een maatschappelijk werker loopt mee, en zal onderwerpen over rouw aandragen.

Volgens wethouder Yannick Nijsingh is het belangrijk dat deze activiteiten binnen de gemeente worden georganiseerd. “Het is niet altijd makkelijk om over het verlies van een dierbare te praten. Eerdere deelnemers van de wandelgroep hebben ervaren dat ze niet alleen staan in hun verlies”, zegt de wethouder. “En dat praten met iemand die hetzelfde is overkomen helpt. De herkenning zorgt voor wederzijds begrip.”

Wandelgroep start begin oktober

De eerste wandeltocht van de nieuwe club vindt plaats op 6 oktober. Tot en met vrijdag 10 november wordt iedere week een tocht van ongeveer vijf kilometer door de natuur gewandeld. De start is om 10.00 uur in de stad Medemblik. Je kunt gratis deelnemen aan de club. Voor koffie of thee onderweg moet een kleine bijdrage betaald worden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844