Medemblik vraagt inwoners mee te helpen bij profielschets nieuwe burgemeester

2 februari 2023 17:05

Nu duidelijk is geworden dat burgemeester Frank Streng niet voor een derde termijn kan gaan, wil de gemeenteraad van Medemblik een profielschets opstellen voor een nieuwe burgemeester. Daarbij vragen ze de hulp van inwoners uit de gemeente, die mee kunnen helpen door het invullen van een enquête.

Burgemeester Frank Streng

Om een zo goed mogelijke profielschets op te kunnen stellen, zet de gemeenteraad alle wensen en eisen op een rij. De input van inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en medewerkers van de gemeente zal hierin worden verwerkt. Bewoners kunnen hiervoor een enquête invullen. Hiermee kan duidelijk aangegeven worden wie als beste kandidaat voor de functie van burgemeester Medemblik geschikt is.

De profielschets voor de vaste opvolging van burgemeester Steng wordt vervolgens besproken met de Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk. Dit gebeurt in een openbare raadszitting, die plaatsvindt op 22 februari.

Moeilijke afweging

Vanwege gezondheidsredenen heeft de huidige burgemeester van Medemblik, Frank Streng, aangegeven afscheid te nemen. Zijn taken werden eerder overgenomen door waarnemend burgemeester Dennis Straat.

“Na een zorgvuldige en moeilijke afweging heb ik besloten om vanwege gezondheidsredenen, geen derde termijn te ambiëren”, vertelde Streng toen hij vorige week zijn afscheid bekend maakte. “De ernstige complicaties van mijn diabetes maken het voor mij niet mogelijk om me volledig in te kunnen zetten als burgemeester.”

“Ik ben de gemeenteraad, waarnemend burgemeester Straat, de colleges in hun verscheidene samenstellingen, de organisatie en de inwoners van Medemblik, zeer erkentelijk voor de samenwerking en de mooie jaren”, liet hij verder in de open brief weten. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405