Medemblik zet sporthelden van 2023 in het zonnetje: “Voorbeeld voor alle inwoners”

8 januari 2024 12:10
Bron: Gemeente Medemblik

In de Westfrieslandhal in Wognum heeft gemeente Medemblik gisteren alle sporters die in het afgelopen jaar een prijs of medaille behaald hebben, in het zonnetje gezet. Tijdens een bijeenkomst zijn de sporters gehuldigd door wethouder Gringhuis en topsportcoördinator Pieter Verhoogt.

2023 is een succesvol jaar geweest voor sporters en sportploegen in de gemeente. In totaal zijn 78 podiumplaatsen behaald, in elf verschillende sporten. Het merendeel is behaald tijdens Nederlandse kampioenschappen. Tessa Neefjes won naast een bronzen medaille op het NK fietsen op gravel ook de UCI World Gravel Series. En er zijn drie medailles behaald op de Europese Kampioenschappen voor jiujitsu-koppels in het Belgische Beveren.

Ambassadeurs voor Medemblik

De sporters die afgelopen jaar in de prijzen vielen, zijn gisteren door gemeente Medemblik gehuldigd in de Westfrieslandhal in Wognum. Uit handen van wethouder Gerben Gringhuis en topsportcoördinator Pieter Verhoogt kregen de sporters een persoonlijke bokaal en een cadeaubon.

Met de wethouder is teruggekeken op hun succesvolle 2023, en bedankte de Gringhuis de sporters voor hun prestaties. “Medemblik heeft veel om trots op te zijn. En onze topsporters en talenten horen daar zeker bij”, vertelde hij tijdens de huldiging. “Met jullie focus, inzet, doorzettingsvermogen en teamspirit zijn jullie een voorbeeld voor al onze inwoners. Bovendien zijn jullie overal waar jullie je sport beoefenen fantastische ambassadeurs voor onze gemeente.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844