Medemblikker burgemeester Frank Streng langer uit roulatie door ziekte

19 december 2022 18:21
Bron: Gemeente Medemblik

Burgemeester Frank Streng van Medemblik keert voorlopig niet terug. In augustus legde hij zijn taken vanwege zenuwpijn en daarbij behorende klachten neer. De hoop was dat bij binnen enkele maanden kon terugkeren, maar dat blijkt niet het geval.

Burgemeester Frank Streng

Momenteel wordt de burgemeester vervangen door waarnemer Dennis Straat. De gemeente wil er weinig over kwijt, behalve dat er een gesprek is geweest tussen de fractievoorzitters van de Medemblikker gemeenteraad en Commissaris van de Koning Arthur van Dijk.

Eerder ook gezondheidsproblemen

“Daarin is in goed overleg besloten om, gelet op de gezondheidssituatie van de heer Streng, de waarneming door de heer Straat voorlopig voort te zetten”, aldus een woordvoerder. Eind 2021 moest Streng zijn werk ook al eens neerleggen vanwege zijn gezondheid. Ook toen duurde het herstel langer dan gedacht, maar keerde hij na twee maanden terug.

Bij de burgemeester werd eerder intercostale neuralgie (zenuwpijn) vastgesteld. Verder onderzoek en behandeling bleek noodzakelijk. Hoe lang het gaat duren voordat Streng weer terugkeert is op dit moment nog onduidelijk. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405