MEE & de Wering probeert sociaal isolement te voorkomen

19 maart 2020 16:05
MEE & de Wering

Welzijnsorganisatie MEE & de Wering regio West-Friesland voert momenteel preventieve belrondes uit. Om te voorkomen dat mensen door het Coronavirus in een sociaal isolement terechtkomen.  Zo vertelt regiomanager Daphne Gans aan WEEFF Radio. Het risico hierop is sterk gegroeid. Nu het openbare leven in een klap stil is komen te liggen. 

Mensen waar de organisatie eerder mee in contact is geweest worden gebeld. In veel gesprekken komen gevoelens van paniek ter sprake. De vrijwilligers van MEE & de Wering kunnen nu geen huisbezoeken meer doen. Met (beeld)bellen is hier een alternatief voor gekomen.

MEE & de Wering: iedereen kan contact opnemen

Met inachtneming van de adviezen van de RIVM kan nog steeds hulp worden geboden. Bij het doen van boodschappen of uitlaten van de hond. Ook kan MEE & de Wering vrijwilligers begeleiden die via particuliere initiatieven zoals de Corona Facebook groepen in actie zijn gekomen.

Uitzending – 18 maart 2020

Daphne Gans vertelt hoe MEE & de Wering probeert te voorkomen dat mensen in een sociaal isolement terecht komen.

MEE & de Wering

Iedereen die behoefte heeft aan hulp kan contact opnemen met MEE & de Wering. De organisatie is hiervoor elke werkdag van 9.00 tot 17.00 beschikbaar via telefoonnummer 088 - 0075 000. Via Facebook biedt de organisatie tips om de dag door te komen.