Meer reuring in het dorp door Stichting Schellinkhout

4 juli 2021 10:00

Om het dorp Schellinkhout meer saamhorigheid en levendigheid te brengen, is Stichting Schellinkhout in het leven geroepen. Vijf inwoners van het dorp hebben de koppen bij elkaar gestoken en willen met de nieuwe stichting activiteiten organiseren voor de Schellinkhouters. “Als wij het niet doen, dan doet niemand het”, zegt Mike de Landgraaf, een van de oprichters. 

Het is de bedoeling dat Stichting Schellinkhout activiteiten gaat organiseren voor iedereen in het dorp. “We merken dat daar steeds meer behoefte aan is, nu het aantal jongeren in het dorp groeit”, vertelt De Landgraaf.  

Activiteiten waar aan gedacht wordt, zijn bijvoorbeeld een dorpsdiner, dorpsveiling en een nieuwjaarsduik. Op dit moment zijn ze bezig met het organiseren van de eerste activiteit. Dat is een braderie, op 16 oktober. “Daarbij willen we ook de ondernemers en verkoopstalletjes betrekken”, vertelt De Landgraaf. Zo krijgen de activiteiten een West-Fries tintje.

“En soms zullen we ook iets organiseren voor een speciale doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan een spelletjesdag voor de kinderen”, vertelt de medeoprichter. 

“De ouderen weten nog hoe het hier vroeger was. Er werd toen veel georganiseerd in het dorp, maar dat is nu niet meer zo”, zegt De Landgraaf. Hij merkt dat hijzelf behoefte heeft aan meer leven in de brouwerij, net als de vier anderen waarmee De Landgraaf de stichting is begonnen. “We hebben meerdere inwoners gevraagd of zij wat missen in het dorp en hoe ze een invulling daarvan voor zich zien.” Op die manier is de groep erachter gekomen dat zij niet de enigen zijn die er zo over denken. 

“In de periode tot de braderie in oktober willen we bij zo veel mogelijk inwoners langs om ze te vragen naar hun behoeften. Wij kunnen zelf wel activiteiten bedenken, maar we vinden het juist belangrijk dat het naar wens van de inwoners is”, legt De Landgraaf uit. Ze willen mensen ook kennis laten maken met de stichting en vragen of ze interesse hebben om zich aan te sluiten. Zij kunnen dan helpen bij bijvoorbeeld activiteiten of bij de stichting zelf bij het bedenken van ideeën. 

“We willen graag iets neerzetten waar in de toekomst op voortgebouwd kan worden.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405