Meerdere vernielingen in Andijk: “Wil de rechtmatige eigenaar zijn steen ophalen?”

23 februari 2022 16:31

Andijk wordt de afgelopen dagen verrast en overrompeld met vandalisme en vernieling. Bij basisschool de Piramide is al twee keer op rij een steen door het raam gegooid. “Wil de rechtmatige eigenaar zijn steen ophalen?”, zo valt te lezen op Facebook. 

Steen door raam gegooid bij basisschool OBS De Piramide

“Het noodraam dat gisteren geplaatst is, is wederom ingegooid”, vertelt een leerkracht, die werkt voor de basisschool in Andijk. 

De politie is op de hoogte van de vernieling, bevestigt woordvoerder Felicity Bijnaar. “Er is aangifte gedaan en het onderzoek naar de vernieling loopt.”

Een paar straten verderop meldt een buurtbewoner dat zijn auto door onbekenden is toegetakeld. Hij vraagt op Facebook dan ook of mensen iets gezien hebben, waarop iemand reageert: “Dat gebeurde bij mij vorige week ook. Mijn auto stond op dezelfde plek.”

Ook dit bevestigt de politie. “We hebben twee meldingen binnengekregen van vernieling in de omgeving”, zegt Bijnaar. “Mochten mensen slachtoffer zijn van vernieling, dan kunnen zij zich melden bij de politie.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405